Så här kan du göra om du gråter mycket

Så här kan du göra om du gråter mycket

Luxe ögonfranslyftning är en stor utmaning för mycket vattniga ögon. Resultatet är ofta inte heller lovande, eftersom allt blir helt blött.

Därför visar vi dig i den här artikeln varför dina ögon kan vattnas så mycket under en franslyftning och vad du kan göra åt det.  

Limmet kommer in i ögonen

Det är också möjligt att du öppnade ögonen lite under behandlingen och att produkter som ögonfranslim hamnade i ögonen. Limmet innehåller alkohol, vilket skapar rök när du fäster fransarna på silikonplattan. Dessa ångor irriterar ögonen, särskilt om du är lite känslig. Då börjar du naturligtvis genast gråta.

Andra orsaker till rinnande ögon

Om lampan är för ljus kan ögonen också rinna om den är för ljus. I det här fallet bör du ställa in lampan lite mindre starkt och rikta den så att den inte lyser frontalt in i ögat.

Olika sjukdomar som diabetes mellitus, sköldkörtelproblem och reumatism samt skador kan också orsaka rinnande ögon.

Ibland kan det bero på att du är trött, orolig eller upphetsad, vilket automatiskt får ögonen att rinna. Se därför till att atmosfären i behandlingsrummet är avslappnad. Med lugn och tyst musik och en varm filt kan du slappna av helt och hållet och kanske till och med somna.

Vad gör du när du gråter mycket?

Om du börjar gråta under behandlingen är det bäst att inte svara alls. Du kanske inte ens märker det i det ögonblicket. Men om du blir medveten om det kommer du automatiskt och omedvetet att riva ännu mer.

Du kan försiktigt torka bort tårarna med en bomullspinne. Om ögonen fortsätter att vattnas och inte slutar, låt ögat vara i fred i 5-10 minuter. Fortsätt bara att arbeta med det andra ögat tills det vattnande ögat har lugnat ner sig.

Men om ögonen börjar vattnas mycket innan du har gjort något kan det vara en indikation på att du har torra ögon. I så fall bör du uppsöka en läkare.