Möjliga allergiska reaktioner under Luxe Lashlifting

Möjliga allergiska reaktioner under Luxe Lashlifting

 

Hur kan du känna igen allergiska reaktioner vid ögonfranslyftning?

En allergi är en överkänslighet hos immunsystemet mot stimuli som de flesta människor inte har några problem med. Ju längre du utsätts för allergenet, desto starkare och mer uttalad blir reaktionen. Om du är allergisk mot ögonfranslyftet kan du uppleva svullnad, rodnad, irritation och/eller klåda.

Det är så här du gör allergitestet:

Med ett allergitest kan du försäkra dig om att ögonfranslyftet inte ger några allergiska reaktioner. Helst bör du göra allergitestet 48 till 72 timmar före behandlingen. Vid detta test applicerar du enskilda ämnen på huden, t.ex. på underarmen eller bakom örat. Lägg sedan ett plåster över området.
Allergitestet ska göras på alla produkter som används under behandlingen: Lim, alla lotioner, alla serum, ögonfrans- och ögonbrynsfärg och oxidationsmedel. Om allergitestet är positivt är det inte möjligt att behandla med dessa produkter.

Efter behandlingen: Här är vad du bör se upp för.

Efter att du har applicerat den tredje lotionen är det mycket viktigt att du rengör huden runt ögonen och ögonbrynen med vatten. Fransarna måste vara fria från färg. Kamma försiktigt ut fransarna med fransborsten. Kamma isär fransarna och ta bort färg och rester av den tredje lotionen. Kamma också ögonbrynen med ögonfransborsten. Allt måste vara rent, eftersom färgrester och rester av den tredje lotionen som torkat på ögonfransarna kan orsaka en allergisk reaktion senare. Samma sak gäller för ögonbrynen. Eftersom du inte får tvätta ögonen på 24 timmar får dina ögonfransar inte sitta ihop.