De 5 värsta misstagen i Luxe Lashlift

De 5 värsta misstagen i Luxe Lashlift

Läsning De 5 värsta misstagen i Luxe Lashlift 5 minuter Nästa Ögonfranslyftningsfel: laga böjda eller kraftigt böjda ögonfransar

Misstag nr 1: Välj fel storlek på underlaget

Det första ödesdigra misstaget vid ögonfranslyftning sker ofta när man väljer silikonplattan.

Om du väljer en silikonkudde som är för liten eller för stor kan det leda till olika problem under ögonfranslyftet. Antingen har ögonfransarna ingen böjning efter ögonfranslyftet eller så böjs de inåt. Om silikonkudden är för stor kan ögonfransarna inte få någon böjning utan sticker ut rakt ut. Om silikonkudden är för liten ser det ut som om fransarna krullas inåt. Det ser inte snyggt ut och ger dig inte en wow-effekt. Vi har redan förklarat hur du väljer rätt storlek på silikonplattan i en bloggartikel som du kan läsa här.

I princip skiljer vi mellan platta silikonkuddar och böjda silikonkuddar. De platta silikonkuddarna lyfter fransarna redan vid roten. Dessa silikonkuddar är lämpliga för kortare och upp till medellånga fransar, eftersom de visuellt förlänger dem och "öppnar upp" din blick. De böjda silikonkuddarna ger mer krökning när ögonfransarna lyfts upp. De vanliga silikonkuddarna finns i fem olika storlekar: S, M, M1, M2 och L.
S och M tillhör de platta silikonkuddarna och ger en optisk förlängning av ögonfransarna. Silikonkuddarna i storlekarna M2 och L hör till de böjda silikonkuddarna och ger ögonfransarna en vacker böjning.

Det är därför viktigt att välja rätt storlek på silikonplattan för Luxe ögonfranslyft. När du har gjort detta placerar du silikonplattan så nära fransraden som möjligt och använder ett ögonfransverktyg för att dra alla fransar till plattan. Fransarna måste täcka 3⁄4 av silikonplattan.

 

Misstag #2: Ögonfransarna lyfts inte i det inre hörnet.

Det andra misstaget sker oftast när du fäster ögonfransarna på silikonplattan. Ögonfransarna i det inre ögonvrån förbises ofta, särskilt hos blonda eller ljushåriga kvinnor, och fästs inte på silikonplattan. Särskilt
Särskilt om ögonfransarna är färgade efter ögonfranslyftet ser det ut som om ögonfransarna i det inre ögonvrån saknas efter behandlingen.

För att vara säker på att du har fixerat alla ögonfransar på silikonplattan, dra ögonlocket lite högre för att kontrollera om du också har fixerat alla ögonfransar i det inre hörnet. Det är här som precision krävs, eftersom blonda, fina fransar lätt kan förbises.

 

Misstag #3: Preparaten fördelas inte jämnt på fransarna

För bästa lock- och wow-effekt ska lotionen appliceras jämnt och med minst 1 millimeter avstånd till rötterna i dabande rörelser. Var inte sparsam med lotionen. Om lotionen appliceras ojämnt kommer resultatet också att variera efter appliceringstiden, eftersom mindre eller mer lotion har påverkat fransstrukturen under appliceringstiden. Resultatet är ojämnt böjda fransar och vissa fransar kommer till och med att hängas ut eftersom de inte har suttit på tillräckligt länge.

Därför är det mycket viktigt att applicera lotionen jämnt när man lyfter ögonfransarna.

Machst du das nicht, wird auch das Ergebnis nicht gleichmäßig sein.

Misstag #4: Att inte observera exponeringstiden för lotionerna

Vi har redan upplevt att kunderna läser tidningen under ansökningstiden. Detta är ett ödesdigert misstag, eftersom lotionens effekt bör övervakas kontinuerligt under appliceringstiden.

Om lotionen stannar för länge på ögonfransarna kan den t.ex. skada ögonfransarna.

Om appliceringstiden är för kort kommer effekten inte att hålla i sig eller ännu värre - den kanske inte syns alls. Många faktorer kan vara orsaken till detta: Lotionerna har förlorat sin effekt. Eller så är det för mycket lim på fransarna, vilket är den vanligaste orsaken. Då behöver lotionerna också lite längre tid för att tränga igenom det självhäftande lagret. Eller så har rumstemperaturen påverkat appliceringstiden. Om rummet är för kallt kan det förlänga exponeringstiden.

Kort sagt: Du bör alltid hålla ett öga på förberedelserna och ständigt kontrollera hur ögonfranslyftningen fortskrider. Informationen från din analys i början är bara en vägledning som du kan använda för att välja en ungefärlig appliceringstid.

 

Misstag #5: Ögonfransarna rengörs inte ordentligt från färgrester.

Det händer alldeles för ofta att kunderna avslutar behandlingen med limmade ögonfransar efter Luxe Lashlifting. Orsaken till detta är att ögonfransarna inte rengörs tillräckligt efter ögonfranslyftet. Särskilt mellan fransarna tenderar färg- och limrester att gömma sig. Detta kan få ödesdigra konsekvenser. Du rekommenderas att inte tvätta ögonområdet under 24 timmar. Om rester av ögonfranslyftningen stannar kvar i ögonen kan de komma in i ögat och orsaka klåda, sveda eller allergiska reaktioner.

Därför är det viktigt att rengöra ögonen noggrant med en ögonfransborste och kamma bort alla rester. Det är också värt att använda mikroborstar för att rengöra mellanrummen mellan fransarna.

Fransarna måste vara torra, rena och väl separerade innan du avslutar behandlingen. Inga flygande ben eller fastnade fransar. Annars kan du råka ta tag i ögat och eventuella rester kan komma in i ögat och orsaka skador.

Ju mer exakt du kammar ut och rengör fransarna, desto bättre blir din wow-effekt.

Dessutom är dessa vårdtips mycket viktiga för dig:

Undvik kontakt med ångor, krämer och fukt under de första 24 timmarna.
Titta inte in i ångan när du lagar mat! Vattenfast mascara bör inte heller användas eftersom den angriper lamineringen. En pH-neutral ögonmakeupremover eller ännu bättre ett speciellt ögonfransschampo är den bästa vården för ögonfransarna efter ögonfranslyftet så att det skyddande lagret håller längre. Efter ögonfranslyftet bör ögonfransarna behandlas dagligen med ett vitaminserum.