Luxe Lashlift under graviditeten

Luxe Lashlift under graviditeten

Det är förståeligt att gravida kvinnor också vill ha vackert böjda, naturliga ögonfransar. Samtidigt är man särskilt uppmärksam på hälsan under denna tid. Därför uppstår frågan: Är det möjligt att laminera ögonfransarna under graviditeten?

Varje graviditet är annorlunda


Vi säger det med en gång: Det finns inget generellt svar på frågan om du bör utföra Luxe ögonfranslyftning under graviditeten. Vid avancerad graviditet kan vi anta att behandlingen inte skadar fostret. Om det ofödda barnets organ ännu inte är fullt utvecklade måste man dock vara särskilt försiktig. När allt kommer omkring arbetar vi med produkter som ögonfranslim i direkt kontakt med huden. Därför rekommenderar vi alla gravida kunder att först prata med sin läkare om detta. Dessutom kan varje graviditet vara annorlunda och varje gravid kvinna kan reagera olika på de stora hormonella förändringarna.

Hormonernas roll i Luxe Lashlift under graviditeten

Precis som under menstruation och klimakteriet kan hormonerna bli galna under graviditeten. Ungefär från och med andra hälften av graviditeten stiger östrogennivån kraftigt. Detta leder till att ögonfransarna blir fylligare och längre eftersom tillväxten av ögonfransarna ökar. Detta förlänger också automatiskt ögonfranscykeln. Detta innebär att färre ögonfransar faller ut. Till en början låter det här bra och lovande för ett vackert resultat av Luxe Lashlift. Det kan dock förekomma svängningar i hormonbalansen, så att fler ögonfransar plötsligt faller ut och resultatet av ögonfranslyftet försvinner.

Därför kan resultatet inte förutsägas på grund av den förändrade hormonbalansen. Det är möjligt att ögonfranslyftning under graviditeten inte har någon effekt alls. Det är också möjligt att det fungerar bra som vanligt eller att resultatet försvinner efter två dagar - eller först efter 10 veckor.