Hur man förhindrar att fransarna lossnar efter den första lotionen

Hur man förhindrar att fransarna lossnar efter den första lotionen

Tips 1: Undvik för mycket tryck

För mycket tryck kan leda till att fransarna lossnar från silikonplattan efter att den första lotionen har applicerats. Sprid därför alla lotioner med lätta dunkande rörelser. Limmet för ögonfranslyftning är vattenlösligt, så det löser sig snabbt om du trycker för hårt på fransarna med lotionen. Detta leder till att fransarna lossnar från silikonplattan igen.

Tips 2: Använd inte för mycket lotion

En orsak till att ögonfransarna lossnar kan vara att du har använt för mycket av den första lotionen. Den måste spridas ut så att fransarna täcks jämnt.

Många applicerar lotion med en borste eller använder mikroborstar. Jag använder ett ganska okonventionellt verktyg: en tandpetare. Det gör det lättare att göra dabbing-rörelser än med mikroborstar - särskilt när du precis har börjat.

 

Tips 3: Första hjälpen - om det händer något

Alla dessa tips hjälper naturligtvis inte om fransarna lossnar från silikonplattan. Kanske var trycket för högt när du applicerade lotion, eller så använde du för mycket lotion, eller så var limmet inte längre bra. Här är min första hjälp: ta en ögonfransverktyg eller en pincett och dra upp fransarna med den platta sidan.